PDA

View Full Version : Can't install structures


surfingoz
05-13-2006, 08:08 PM
Hi,

I have tried installing heaps of structures and only a few have worked.
I installed them all in Mydocuments/RCT3/structures.
When i go into game and try to open them it says no objects in file.
I have all of the scenery requirements for them and it still does not work.
Please help....

Thanks Brad,

seven.fiveorhi
06-05-2006, 11:24 PM
man I'm waiting on sombody to help you out. my bad if your hopes when up

TheSkipper
06-05-2006, 11:26 PM
When you download them, most are self extracting, and a double click places them as needed. Just downloading them and placing them in the folders does nothing.

It's always BEST to download a pack to the desktop, then double click it. Done

surfingoz
06-06-2006, 05:04 AM
When you download them, most are self extracting, and a double click places them as needed. Just downloading them and placing them in the folders does nothing.

It's always BEST to download a pack to the desktop, then double click it. Done

I do all of this and it still does not work. Thanks for the replies though. I suppose i'll just have to make all my own structures:(

Uries
06-06-2006, 05:58 AM
Hi,

I have tried installing heaps of structures and only a few have worked.
I installed them all in Mydocuments/RCT3/structures.
When i go into game and try to open them it says no objects in file.
I have all of the scenery requirements for them and it still does not work.
Please help....

Thanks Brad,

I have the exact same problem.

rctmaniac
06-06-2006, 11:11 AM
^Try making a building yourself and save it
Then open up Documents/RCT3/Structures and see if your building is saved there-if not then something is wrong-if so then its either:
Something wrong with the files you downloaded (Which ones are they)
or
You doing something wrong (Which I dont think is the case as more than 1 person has this problem)

seven.fiveorhi
06-06-2006, 03:39 PM
ok that's cool right there^, just geting something out of what you said if you find what you just saved you'll know where to put the downloads.

TheSkipper
06-06-2006, 11:56 PM
Sometimes the structures are set in a park, then you have to save to parks, open the park and save out the building to get it to work from custom structures

surfingoz
06-07-2006, 02:40 AM
First off, thanks for all the replies.

^Try making a building yourself and save it
Then open up Documents/RCT3/Structures and see if your building is saved there-if not then something is wrong-if so then its either:
Something wrong with the files you downloaded (Which ones are they)
or
You doing something wrong (Which I dont think is the case as more than 1 person has this problem)

I tried what you said, they saved to MyDocuments/RCT3/Structures (the same place i placed the extracted structures i downloaded).
I have downloaded about 15 structures, there is nothing wrong with the structures because in the forums other people said they had placed them in their parks.

Sometimes the structures are set in a park, then you have to save to parks, open the park and save out the building to get it to work from custom structures

How do i know what park to open to do this?

Thanks again for all the replies.

rctmaniac
06-07-2006, 03:02 PM
hmmm, can you take a screenshot of:
1) Your Structures folder (Use print screen, open paint and paste, then save as .jpg)
2) The buildings menu in RCT3 (Use F10 to take screen, they are saved to My Pictures/RCT3, then convert that to .jpg (as it loads quicker than .bmp))

Then host both images on imageshack and post them here, it may help us :)

surfingoz
06-07-2006, 07:52 PM
http://img92.imageshack.us/img92/5599/shot00007vv.th.jpg (http://img92.imageshack.us/my.php?image=shot00007vv.jpg)
^this is my structures folder.
http://img208.imageshack.us/img208/3038/shot00014fv.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=shot00014fv.jpg)
^This is what happens when i sellect a downloaded structure.
http://img208.imageshack.us/img208/493/untitled35254zd.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=untitled35254zd.jpg)
^My structures folder

TheSkipper
06-07-2006, 11:20 PM
They can appear in your menu BUT not be available in game if they are made with custom scenery sets that you might not have installed. That is usually the cause of what you are seeing.

surfingoz
06-08-2006, 01:32 AM
They can appear in your menu BUT not be available in game if they are made with custom scenery sets that you might not have installed. That is usually the cause of what you are seeing.

^ this could be the cause of some of them but i have downloaded others which say the used shyguys mainstreet packs, i have all of these packs.

rctmaniac
06-08-2006, 03:07 AM
Try deleting all Shyguys packs-then go to here (http://www.sebar.com/shyguy) and download all the MainStreet sets-1.2, 2EXPANDED and 3.
Then try it
If not..well the files you downloaded could be corrupt-What I could do is make a building, upload it, then if you d/l that and see if it works...
But this has got me baffled!

ken2633
06-08-2006, 06:16 AM
Looking at the first picture in post #11 - It looks like the file is actually a park file not a structure file. Look how it shows a background - the other structures shown, show nothing but the structure. Try moving to the Start New Senerio folder - open - save the custom structure - hopes this helps.

rctmaniac
06-08-2006, 02:09 PM
^^I think you are right!

TheSkipper
06-08-2006, 10:01 PM
Yep, the two he highlighted ARE in a park. So you have to move those to "parks" then open the park.dat in Scenario Editor OR Sandbox and save the structures out.

surfingoz
06-09-2006, 03:13 AM
IT WORKS!!!!!!!!!!

I would like to thank everone who sent in replies and and trying to help me.
I would also like to thank ken2633 for being the first to notify me about them actually being a park file not a structure.
Thanks All

:D

ken2633
06-09-2006, 07:19 AM
No problem - Glad I could help, after all thats what this community is all about.

rctmaniac
06-10-2006, 10:39 AM
Same here, always happy to lend a hand :up:

Cybernews
10-06-2007, 02:33 PM
Can someboy PLEASE help me! :cry:

TheSkipper
10-06-2007, 05:07 PM
First of all you resurrected a dead thread, secondly you double posted. Both are no no's. Always start your OWN thread, it's easier to find asnd assist.